Verschijningen op een eiland

Na een onstuimige vaart met de autoboot meerden we zaterdag rond noen af in de haven van West-Terschelling. Het grijze, grauwe weer ontving ons niet bepaald hartelijk, maar we hadden toch allebei een welkom gevoel – het eiland is zo langzamerhand ons tweede huis, we kennen het na negen jaar behoorlijk goed.

En toch voelde het dit keer een beetje anders. Want we kwamen niet als vrijwilliger of als schrijver/fotograaf van een artikel voor een theaterblad, maar als fotograaf van Atelier Oerol, van enkele mooie gezelschappen en van het Oerol festival zelf. Je hebt geen idee wat dat doet met een mens dat in 2004 z’n hart heeft verpand aan dit tiendaagse feestje boordevol bijzondere verschijningen op tal van speciale plekken, in het bos, op het strand, op het was, in een krakkemikkig schuurtje. We mogen doen wat we al die jaren deden, heerlijk rondrennen tussen geweldige mensen die hun originele ideeën omzetten in voorstellingen, maar dan met een officiële opdracht – en een medewerkerspas. Huisfotograaf. Als ik dat een dezer dagen om m’n nek krijg gehangen, groei ik van trots, schat ik. Wauw.

Intussen zijn we al weer een paar dagen aan het rondrennen. Eerlijk is eerlijk: rondrijden, met af en toe een stukje op de fiets of te voet, want vijftig kilometer fietsen op een eiland waar windje zes waait, mwah, dat is niet zo aan mij besteed. Maar dat laat onverlet dat we het genoegen weer mogen smaken het festival te zien groeien als kool. Zo is er niks, zo staat er een tent. Zo is het een bos, zo is het een openluchttheater. Zo is het een weiland, zo is het een surrealistisch landschap vol koraalrode palen. Een landschap waar we deel van uitmaken. O joy.

Voor de buitenwereld begint Oerol vrijdag. Voor ons is het al in volle gang. Joepie.

Copyright foto’s (niet rechtenvrij): Moon Saris, Saris & den Engelsman

2 thoughts on “Verschijningen op een eiland

  1. Leuk om te lezen! Werkze daar, maar vooral heel veel plezier gewenst.

  2. Dankjewel Karin, hartstikke leuk dat je even bent komen kijken hjir. Wij vermaken ons opperbest, maar hebben bijna geen tijd daarbij stil te staan, haha. Binnenkort meer foto’s en verhalen, eerst even het weekend heelhuids zien door te komen 🙂

Leave a Reply