Lieve Kiki

Kik Jaski is een bijzondere theatermaakster. Zij is zeer begaan met de mensen om zich heen en zet haar enorme empathie en fascinatie voor onze soort om in betrokken voorstellingen die zeker niet de makkelijkste weg kiezen. Vorig jaar maakte ze een voorstelling met een handvol transseksuelen, die op de vloer hun aangrijpende verhaal vertelden. In haar nieuwste, ‘Als je mij maar nooit vergeet’, staat ze zelf op de scène, samen met haar aanstaande man, muzikant en componist Jan Groenteman (voor het Oerol- en Over het IJ-publiek bekend van de festivalhit ‘Wees niet te zuinig op je hart’ uit Berg & Bos’ prachtige voorstelling Het jaar van de schlager – ook dit jaar weer te zien op diverse plaatsen). Kiki interviewde tientallen ouderen en stopte de onderwerpen die normaal taboe zijn maar die de bejaarden deze lieve jonge vrouw toestopten als waren het mariakaakjes bij de koffie zonder gene in de muzikale voorstelling. Op nieuwe maar toch herkenbare deuntjes van Jan zingen ze over de geldverslindende babyboomers, in je broek poepen, bang zijn alles te vergeten, eenzaam en alleen achterblijven en over het niet weten wat je nog allemaal tegemoet komt in het lange leven dat je voor je hebt.

Ook hier maakten Saris & den Engelsman foto’s, tijdens een heuse voorstelling voor een publiek van grijze duiven in een zuidelijk verzorgingshuis. Een belevenis.

Leave a Reply