Gluren in agenda’s

Praktijkblad Ondernemingsraad is een vakblad voor, juist ja, ondernemingsraden. Het staat boordevol artikelen over ontwikkelingen in de medezeggenschap; verhalen van or-leden die samen met of dwars tegen hun directie proberen iets gedaan te krijgen voor de medewerkers van een bedrijf of instelling; en handige tips en adviezen om het or-werk zo goed mogelijk te doen. Om tussen al dat procedurele geweld ook aandacht te schenken aan de mens achter het or-lid bedachten we een aantal jaren terug De dag van, waarin ik met camera een dag(deel) meeliep met een medezeggenschapper en schetste waar die van de vroege ochtend tot en met de late avond mee te maken kreeg, niet alleen op het gebied van de or, maar ook in het gewone werk en in het leven thuis.
Begin dit jaar hebben we de rubriek omgebouwd naar De agenda en kijken we iets hapsnapper naar dezelfde mix maar dan verspreid over een week, met instagramachtige plaatjes als illustratie. Zo kunnen we meer aan de orde laten komen en een breder beeld te schetsen van een or-voorzitter, een gewoon or-lid of een adviseur in de medezeggenschapsbusiness. Diepgang hebben we in de andere artikelen al genoeg, dankzij mijn collega-journalisten, De agenda brengt juist wat lucht. Ik ben nu in de slag met de or-voorzitter van een technisch bedrijf in de omgeving Nijmegen die in z’n vrije tijd radio maakt, onderstaande afleveringen zijn eerder dit jaar verschenen.
untitled untitled untitled

Leave a Reply