Feikes Huis/Sanne Zweije – Tik Tak Slaap

Theater maken voor de allerkleinsten is geen gemakkelijke opgave. Zeker niet als je zoals Sanne Zweije tegelijkertijd de peuters √©n de papa’s en mama’s wilt aanspreken. Ze waagde een geslaagde poging met Tik Tak Slaap, waarin een mama een kindje – of eigenlijk: een heel klein abstract poppetje – in bed legt en aan haar avond begint. Die ziet er zo uit: ze wil op haar gemakje wat eten en daarna lekker uitrusten van een zware dag, met een fijn boek op de bank. Dat wil allemaal niet erg lukken, want haar kleintje kan de slaap niet vatten. En als het dan eindelijk slaapt, wordt het wakker van zijn dromen van onbekende werelden en schrikt het van de schaduwen van de dingen in zijn kamertje – herkenbaar voor alle leeftijden. Telkens komt mama hem troosten met een mooi liedje en liefkozingen. Totdat mama echt uitgeput is en de rollen worden omgedraaid. Fijn, klein, met een ingenieus decor ter grootte van een bescheiden buffetkast en met een muzikante die op de vloer live bijna alle geluiden maakt.

Leave a Reply